Followers

Saturday, September 17, 2011

glimmerglass v business law

heyy geng ! :) harini saya nak cerita tentang 2 buku ni. 1st,



glimmerglass :)

novel ni tentang dunia witch. kot. HAHA actually saya tak habis lagi baca buku ni. padahal dah beli novel ni before masuk part 4. ni pun dah nak habis part 4 dah. busy study sampai tak sempat nak baca novel ni. (okayy boleh muntah sekarang) tapi cerita dia best ! tak tipu sebab saya dah baca sikit2. intro, isi, conclusion. macam buat rangka karangan masa sekolah dulu tuh. HAHA yang pasti novel ni tentang witch. Dana Hathaway ni macam ada darah kacukan manusia and faerie or witch. mak dia manusia, ayah dia witch. best gilaa hidup macam ni. hee. okayy berangan. lepastuh dia ada kelebihan which is dia boleh masuk dunia Avalon. Avalon ni dunia faerie ni lah. so dia ni Faeriewalker, and the only person who can bring magic into the human world and technology into Faerie. sumpah cool gila if jadi macam dia ni. nak cerita panjang2 pun macam tak best sebab saya tak habis lagi baca novel ni. :) so nanti kalau dah habis baca buku ni saya cerita sampai habis kayy.  




2nd, novel paling best sekali ! pffttt -_-




business law (LAW 251) -_-

okaaaaaaayyyyyyyyy. ni adalah novel paling best sekaliiiiiiii yang pernah saya baca sampai nak baca banyak2 kali. tengok keadaan buku tuh pun dah tau kan. HAHA okayy ni adalah buku yang terpaksa saya bawak untuk baca time study week kat rumah ni. serious mengantuk gila bila bukak buku ni. dah lar nak kena ingat 3 chapter yang panjang, yang banyak sub-topic, yang banyak cases, banyak law. -_- dalam buku ni semua law untuk business. maybe. HAHA. so sekarang ni saya kena ada semangat untuk study law demi mendapatkan pointer yang baik dan juga untuk dapat A bagi subjek law ni. doakan saya kayy :D subject ni je pun yang macam complicated sikit sebab takboleh nak reka law sendiri. HAHA case pun takboleh nak reka. haaaaaaa so memang kena hafal sebiji macam dalam buku. law kalau ubah ayat sikit2 takpe. hee.










okayy sampai sini sahaja entry saya kali ni. saya rasa macam nak study. tapi macam mengantuk plak. ahhhhh benci gila bila rasa macam ni. HAHAHA





ok bai ! adios ! :)

10 comments:

kura said...

amek kau. business law terus! hahaha.

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

amboi encik kura seronok sangat gelak
HAHAHA

zue said...

hamekkkk kauu!! business law tuhhh ! *tiru sikit ayat org atas.kikikiki :D

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

awak ni kannnnnnnnn
tak habis2 nak tiru ayat orang atas
HAHAHA

nysa_nessie said...

Hamek angahhhhh ! Business law tu ! Hahaha :p
Good luck ! :)

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

eh HAHAHA
pehal semua nak tiru ayat kura2 tuh ? -_-
thanks adik ! :D

Anonymous said...

peh! business law tuuuu! hehehe c=

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

heyy amin
tak payah nak pehh sangat lah kau -_-

miratun madihah said...

laaa budak segamat ke?samalah kita

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

laaaaaaaaaaa serious ke youu ?
course apa ? :)

Post a Comment