Followers

Tuesday, November 20, 2012

khas untuk senonggeng :)



assalamualaikum semuanyaaaa. maaf maaf blog ni dah bersawang gila sebenarnya. beberapa bulan sekali baru update kenn. mau tak bersawang. okay lah actually update ni pun atas suruhan senonggeng sekalian. oh korang nak tau siapa senonggeng ? yaaaaa ni lah iols nak cerita ni :) sebelum nak cerita, nak tunjuk lah dulu siapa dorang ni kan. 


ni la merekaaaaaaaaaaaaa :)

ini lah senonggeng ! :D
dari kiri, fiza, me, zue, reen, ifa, migha, mayonis, kak hel :)

okay jadi, nak cerita pun ikut turutan jugak lah kenn. dorang suruh describe satu2. mengada betul. haha. okay nak start dari fiza lah. :)

1. fiza a.k.a rambus a.k.a endang sameon

okay first time kenal time MMS (minggu mesra siswa). time tu kitorang tengah tengok jadual and class. and time tu baru tau fiza ni satu class. dah lah satu class, satu kolej plak tu. hee. so senang lah nak pergi class. memang masa first day class, time first class. rasanya time tu class account miss dayah, haaaaa kitorang pergi class sama2. time tu lah start rapat dengan fiza :) dalam geng kitorang, fiza ahhh paling ramai scandal. hahaha. lagiii aaaaaa. haaaaa fiza ni pandai kot. kira antara yang terpandai lah dalam kalangan kitorang ni :) and oh fiza ni orang simpang renggam. :)

2. zue a.k.a kiah propa a.k.a zakiah anas

first time kenal zue time first class lah, class account miss dayah. haaa time tu bila dapat tau dia pun asal shah alam, terus terfikir haaaa senang nak balik nanti ni. haha. lepastu terus start rapat, pergi class sama2. :) zue ni lah selalu dapat gossip2 terhangat. dia memang pantas bab2 gossip ni. and dia selalu teman sayaaaaaaaaaaa ! serious. pergi mana2 mesti dengan zue lah. balik pun sama2. pergi library pun sama2. gossip pun selalu sama2. muahahaha. and kitorang ada banyak gambar sama2. ngeh ngeh. :)

3. reen a.k.a reen ding dong

first time kenal pun time class miss dayah jugak. haaaaaa tau tak mula2 ingat dia ni mix cina sebab mata dia kecil. haha. okay reen ni orang kota tinggi. eh ye kot kota tinggi. heeeee. haaaa kitorang memang selalu gaduh sebenarnyaaa. pukul2 lah. hahahaha. and dia pun antara yang terpandai jugak dalam group kitorang. kata je takboleh buat test semua, tapi tengok2 markah test, amboi. tinggi lagi dari kitorang :) and sebenarnya, dulu dia pernah ajak pergi rumah dia. boleh mandi laut. tapi sampai ke sudah, tak pergi punnn.

4. ifa a.k.a mak dara

okay yang ifa ni kenal time class ctu puan azma sebab dia masuk lambat. time tu kat LT. sebenarnya dah tau dah nama dia ifa, umur dia berapa sebab tasnim roommate migha suruh jaga dia. hahaha. yela bakal kakak ipar kenn. kena lah jaga :P tau takkkk ! first time kenal, dia innocent gilaaaaa. dengan rambut pendeknya. tapi bila dah kenal. hambikkkk ! langsung tak innocent. hahaha. dia ni kakak kitorang sebab dia paling tua antara kitorang ! and dia ni pun orang shah alam jugak ! last sem, kitorang selalu balik sama2 dengan zue and kadang2 dengan maya takpun migha naik ADU. :) ADU tu kereta wira si makcik ni haaa :) and dia jugak jadi roommate iols last sem :)

5. migha nanonano a.k.a lembu

first time kenal migha time first day datang segamat. time tu dah nak kena pergi ikut program MMS tu lah. dia ni second person saya kenal selepas ain bubu :) kiranya first person yang sama course yang saya kenal time tu, migha lah ! and kitorang rapat sangat2. pergi mana2 mesti berdua. and migha banyak kongsi masalah dengan saya. serious memang banyak lah benda yang kitorang share :) pergi mana2 mesti dengan migha. haha. group pun sama2 :) tapi masa part 1, migha class lain. time part 2 rasanya baru sama class dengan kitorang :) oh migha orang selayang :)

6. piqa a.k.a maya a.k.a mayonis

first time kenal maya ni time class aaaaaaaaa tak ingat. sebab masa mula2 dia masuk class kitorang time part 1, dia ni pendiam gila ! serious pendiam sangat2. haha. oh haa saya baru perasan kemunculan dia time class tutor ctu dengan puan azma. dia masuk ikut pintu belakang. sekali puan azma marah suruh keluar balik and masuk ikut pintu depan. hahaha. masa tu muka diaaaaa selamba gilaaa ! lepastuuuu baru keluar perangai sebenar dia. kecoh gila ! dia lah manusia yang paling kecoh dalam batch business kitorang ! hahaha. dia ni suka gila dengan korea. oh ya and justin bieber. tak tau sejak bila dia minat jb. maya antara peminat tegar girls generation sampai hafal tarian dorang. tapi lupa lagu apa. heee. and maya merupakan orang bangi ! :)

7. helwani a.k.a kak hel

first time kenal kak hel ni time class miss dayah jugak. hee. mula2 ingatkan dia ni sombong. rupa-rupanyaaaaaaaaaa. faham2 lah. hahaha. kalau bab2 gossip, laju jugak ni. hahahaha. dalam geng senonggeng ni, rasanya kak hel sorang je yang follow *****. lepastu rumah abang dia kat shah alam. kat section 24 ni. satu kawasan je dgn iolsss :P kalau time gossip, kak hel antara orang yang emosi. hahaha. lepastu oh. kak hel dengan fiza ni ada gelarkan sorang budak segamat ni jagung manis. pantang nampak, mula lah dorang ni. hahaha adoi lawak betul kalau tengok reaksi dorang ni. and sekarang ni kak hel tengah bahagia dengan shafiqqqqq ! wuwuwuwuw. semoga berkekalan ! :D and oh ya kak hel ni orang JB :)

okay nak cerita banyak lagi sebenarnya. tapi takpelah diringkaskan. heee. and persamaan kitorang adalah masing2 pantang nampak camera. suka gelak kuat2. hahaha. gossip nombor 1. suka bagi nama gelaran kat orang sebab senang nak gossip. suka menganjing orang dan banyak lagiiiiiiiiiiii ! and bila kitorang tak datang class, memang kosong lah class tu. nampak tak aura kitorang ? heee.

even though kitorang ni kadang2 ada terasa, tergaduh, tertinggi suara antara satu sama lain, tapi kitorang still bersama daripada part 1 sampai sekarang ! dan, kite nak korang tau yang kite sayang korang sangat2 ! degree nanti kalau dah jumpa kawan baru, jangan lupakan kite :') last but not least, me love you all ! muah muah :* lepasni dah takboleh nak pergi class sama2, makan sama2, buat kecoh kat IFC sama2. sobssss :'( jumpa time clearance and convocation nanti ! :D

love,
saidatul syahirah 



p/s : rindu nak menari dengan geng2 tarian :'(

6 comments:

zu said...

woiii woiii, apa bintang2 bwh cerita kak hel tu ??? rahsia apa ni woiii? hahahahaha

zu said...

entry jgn sedih sangat boleh tak? part last tu sedihhhh.. T_T

zu said...

convo wajib jumpaaaaaaaaa !!!!! kihkihkihkih. eh tercomment banyak pulak

saidatul syahirah bt mohd ya'acob said...

zueeeeeeeeeeee : banyak gilaa comment awak. hahahaha. ehem adalah :P sobsssss jangan lah sedihhh :'( yaaaaa pasti lah jumpa time convo tuuuuuuu ! :')

Cik Reen said...

semua zu yg komen. HAHA. baru ada kesempatan nk komen. thanks attoy, good job duck duck shah alam. HAHA

.miramora. said...

miss you guys. thanks for the memories kawan kawan. :D

Post a Comment